Mandje Mokum Chocolate Makers

Chocola van Chocolatemakers

Wist je dat Amsterdam de grootste cacao importeur ter wereld is? Chocolatemakers maakt handig gebruik van de aanwezigheid van cacao in Nederland en hebben in Noord hun eigen duurzame chocoladefabriek gebouwd.

Maatschappelijk verantwoord en duurzaam ondernemen is erg belangrijk voor Chocolatemakers, hun fabriek werkt op zonne-energie, in het Virunga park waar de cacaobonen voor de Gorillabar vandaan komen worden nieuwe bomen aangeplant zodat het leefgebied van de Gorilla’s blijft bestaan. De tres hombres reep wordt gemaakt van cacaobonen die door de – tres hombres – naar Nederland worden gevaren op hun zeilschip en waarbij alleen maar op windkracht wordt gevaren. De wikkel van de repen zijn gemaakt van volledig composteerbaar materiaal en daarbij krijgen lokale partijen een eerlijke prijs voor hun cacaobonen zodat de volwassenen genoeg verdienen om hun kinderen naar school te laten gaan.

Dit alles bij elkaar gecombineerd met de onovertroffen smaak van de repen is het genieten geblazen van deze heerlijke chocola.

chocolatemakers.nl